Workshop van werkstress naar werkplezier met Mindfulness in Hoorn

In januari gaf Well-Bee tijdens de lunch een aantal keer de workshop “van werkstress naar werkplezier” bij  Wilgaerden. Herken je dat? De werkdruk neemt steeds meer toe. Misschien niet alleen bij jezelf maar ook bij je team of het team waarmee je werkt. Daar waar je altijd veel plezier in had is ineens minder leuk. Je merkt dat je minder geniet en dat heeft zo zijn weerslag in je leven. Iets wat je niet wil maar er toch zomaar insluipt. Ook mis je misschien soms de rust om te genieten. Genieten van de kleine dingen in je werk en ook thuis.

Heel lang denken we dat het wel over gaat en zo sluimert chronische stress  heel langzaam bij je naar binnen. Chronische stress zorgt ervoor dat je minder positief kijkt naar je werk en leven.

Toch is het zo dat je stress zelf creëert en dat je er dus ook zelf wat aan kunt doen. Alleen hoe doe je dat nou, hoe doorbreek je je vaste patronen, hoe kun je weer positief gaan kijken?

Dat is niet zo makkelijk. Er is geen knop waarmee je dit zo kunt veranderen. Gelukkig ben je niet de enige want er zijn velen die hiermee kampen. Allereerst is het belangrijk om te erkennen hoe het nu is. Nadat je voor jezelf heb erkent dat je het anders wilt zal je stappen moeten gaan zetten. Stappen zoals bijvoorbeeld het bespreekbaar maken van stress in je werk met je leidinggevende en vooral ook met je collega’s. Ik heb gezien dat wanneer teams met elkaar spreken over de werkdruk die ze ervaren ze heel goed met elkaar oplossingen kunnen bedenken. Een korte workshop van Werkstress naar Werkplezier zet medewerkers en teams aan het denken en brengt een positieve beweging. Beweging om elkaar op een positieve manier te ondersteunen in het omgaan met werkdruk. Beweging om eigen patronen, energieslurpers en energiebronnen in kaart te brengen en aan te pakken.

Vaak kun je niet de situatie veranderen maar wel de manier hoe je er mee omgaat als individu, team of organisatie. En dat is ook precies wat medewerkers ervaren in de workshop van Werkstress naar Werkplezier.

Wil  met Well-Bee en je team in gesprek over werkplezier en werkdruk neem dan contact op met Masja Bijman.  Wil je zelf aan de slag met je team dan is de koerskaart van werkstress naar werkplezier (zie plaatje) van het ministerie een mooi hulpmiddel.  Succes en ik hoor graag wat jullie ervaringen zijn.

 

Reageren is niet mogelijk.