Workshop Mindfulness voor (bedrijfs) Artsen

Mindfulness werkt, was de terugkoppeling die ik kreeg in een workshop die Well-Bee gaf voor  bedrijfsartsen van Arbo Unie. Bedrijfsartsen zien steeds meer
mensen op hun spreekuur die een training mindfulness hebben gevolgd. Ook verwijzen ze regelmatig door.

Er wordt dan ook steeds meer onderzoek verricht en de resultaten zijn veelbelovend. Mindfulness kan helpen bij mensen met een Burn-out en voor iedereen die werkdruk, stress en onrust ervaart. Mindfulness zou ook bij  lichamelijke klachten, chronische klachten en ziekten een gunstig effect kunnen hebben. Mindfulness helpt je namelijk het nu te aanvaarden zoals het is. Hierdoor ontwikkel je Mentale Veerkracht waardoor je op een nieuwe manier andere manier kan omgaan met werkdruk, pijn of ander ongemak.

Wij spraken ook met elkaar over de toenemende werkdruk, informatiestroom en veranderingen die op ons af komen. Hierdoor heeft momenteel 1 op de 7 Nederlanders Burn-out klachten.

Het zou mooi zijn als de Mindfulness, Stressmanagement of Mentale Veerkracht training vaker preventief wordt ingezet in organisaties. Want als de werknemer ziek is zijn we feitelijk al te laat en lopen de kosten hard op. Een van de bedrijfsartsen gaf aan dat verzuim niet de door TNO berekende 200 euro per dag kost maar zeker 400 euro per dag. Hoe mooi zou het zijn als we ziekmelding steeds meer kunnen voorkomen?

Ik ben op zoek naar organisaties die een training mindfulness of mentale veerkracht preventief willen inzetten. Well-Bee voert hierbij een kosteloos onderzoek uit. Dat doen we door het effect te meten op de getrainde groep en meting bij een controle groep die geen training volgt. Hiermee kunnen we de effectiviteit van onze training verder onderbouwen en kunt u nagaan of deze investering werkt ter voorkoming van verzuim en versterking van werkplezier.

Reageren is niet mogelijk.