Stress en Burn-out coaching

Stress en Burn-out coaching

Coaching bij Stress en Burn-out

Heb je last van stress of  burn-out klachten? Misschien ben je aan het werk of zit je ziek thuis? Wil je ondersteuning en coaching bij je herstel of wil je uitval voorkomen?

Maak je klachten kenbaar in de organisatie waar je werkt en bij je huisarts. Het is aan te raden om hulp in te schakelen bij het herstellen van stress en burn-out. Juist omdat we  geneigd zijn in onze overleefstand  maar door en door te gaan.

Bij stress, werkdruk en of  burn-out gebruikt Well-Bee de CSR methode. Onder begeleiding van een coach  werk je  eerst aan fysiek herstel en daarna aan mentaal herstel.  De CSR methode bij stress en burn-out is bewezen effectief.

De coaching start met een uitgebreide EnergieCheckUp, die bestaat uit een Stressvragenlijst als 0-meting, een Psychofysiologische/ HRV-lifestyle meting, stresseducatie  en twee uitgebreide gesprekken. Bij ziekte wordt er na de energiecheckUp met instemming van de deelnemer een rapportage gestuurd naar de bedrijfsarts.

Op basis van de Energie Check Up kijken we wat belangrijke thema’s zijn in de vervolgcoaching. De coaching begint vaak met het versterken van fysiek herstel.  Hierin leer je meer over stress, slaap, echt ontspannen en je gaat  inspanning en ontspanning afwisselen.  Fysiek herstel lijkt eenvoudig, toch  hebben we vaak de neiging terug te vallen in oude gewoonten en minder gezond gedrag. Well-Bee helpt je om zicht te krijgen op deze gewoonten, ze te doorbreken en te zorgen voor fysiek herstel.

Daarna kun je in de coaching verder werken aan het versterken van je mentale veerkracht en persoonlijk leiderschap.

Well-Bee werkt sinds drie jaar met deze methodiek en heeft al meer dan 100 medewerkers begeleid bij herstel.  Vaak zetten wij  een combinatie in van Stress en burn-out coaching met mindfulness, loopbaancoaching en ACT.  Het begint altijd met fysiek herstel, weer echt leren ontspannen en afwisseling van inspanning met ontspanning.  Wanneer je je fysiek sterker voelt en weer echt kan ontspannen verbetert ook je mentale conditie. Je kunt helderder nadenken en hebt meer positieve energie om te werken aan mentaal herstel.

Hieronder vind je een korte toelichting  op de visie en aanpak van CSR.

Het gaat niet om stress, het gaat om HERSTEL

Stress is een gezonde reactie van je lichaam om te kunnen presteren. Stress op zich is niet schadelijk, maar wordt dat wel als het langdurig aanhoudt en er onvoldoende herstel tegenover staat. Balans tussen inspanning en herstel is noodzakelijk om gezond te blijven.

Wil je meer weten over de aanpak en visie van de CSR methode begin dat met het kijken van de onderstaande twee filmpjes over hoe burn-out ontstaat en wat je moet doen als je een burn-out hebt.