Een positieve kijk op je leven door 5 positieve vragen !

Als je jezelf regelmatig positieve vragen stelt aan het eind van de dag dan zal je merken dat deze je leven veranderen. Misschien niet de situatie maar wel de manier waarop je naar de situatie kijkt. 
Op het congres positieve psychologie stimuleerde ze om op deze vragen niet 1 antwoord te geven maar elke dag 5 antwoorden op dezelfde vraag. Zo kom je niet alleen op de gebruikelijke positieve reflecties maar ook op positieve reflecties van ervaringen en talenten waar je jezelf niet van bewust was.

Als je dit langere tijd dagelijks doet  zul je ook vaker de geniet/trotse/energie en dankbare momenten opmerken in het moment zelf. Zo ga je nog meer bewust genieten, niet alleen aan het einde van de dag maar ook in het moment. Wat merk je op, wat voel je in je lichaam, zijn er gedachten en welke emoties ervaar je in het moment?

Deze oefening is een mooie oefening voor iedereen. Heel eenvoudig, we weten het allemaal, nu nog doen!  Wil je echt dat positief denken een nieuwe gewoonte wordt houdt dit dan 66 dagen vol. Dit is de gemiddelde duur die ons brein nodig heeft om van nieuw gedrag en nieuwe gedachten een nieuwe gewoonte te maken. Ik kan mij voorstellen dat het lastig is om dit langere vol te houden. Zoek dan een maatje waarmee je het samen kan doen. Dit versterkt de kans op succes.

Veel plezier, geniet van al het mooie en ik hoor graag of het je gelukt is en wat het effect is.

Reageren is niet mogelijk.