Mindfulness voor kinderen op school in Hoorn, West-Friesland

In januari ronde ik de training mindfulness af in groep 8. Hierna vind je een korte toelichting op de ervaringen van de kinderen en van mijzelf. Deze ervaringen deden mij ook denken aan de beschrijving die kinderen over Mindfulness geven in het filmpje Just Breath, zie link hierboven.Vanuit de kinderen kwamen prachtige reacties zoals ” ik heb nog een aantal weken mijzelf iedere avond een vriendelijke wens en compliment gegeven, hierdoor werd in de ochtend heel vrolijk wakker”   “ Toen ik in de aula van mijn nieuwe school zat heb ik even een mindful moment genomen (richten op je lichaam en adem), ik vond het best spannend en hierdoor zakte de spanning,   leerkracht “ Heerlijk even zo’n moment stilte in de klas dat geeft voor mij ook rust” . Wat mij zo is opgevallen is dat kinderen heel duidelijk kunnen aangeven wat ze voelen en ervaren. “Mijn hoofd werd heel zwaar”, “Eerst was het nog druk in mijn hoofd maar later niet meer”, “Die eetoefening vond ik lastig want ik wilde het zo graag opeten maar het mocht nog niet” .

Well-Bee traint kinderen en leerlingen maar vooral de leerkrachten en leidinggevenden . Als leerkrachten de mindfulness zelf toepassen kunnen zij met meer aandacht zijn bij het moment, patronen herkennen en anders reageren op situaties welke tot drukte gaan leiden in de klas. Dit kan het patroon doorbreken en de situatie ombuigen naar meer rust tussen leerkracht en leerlingen. Mindfulness kan de school ondersteunen in het ontwikkelen van 21 ste eeuws vaardigheden. 21 ste Eeuws vaardigheden voor de leerling maar zeker ook voor de leerkracht, directie en het bestuur.

Zoek je inspiratie voor mindfulness op school kijk dan ook op mijn Pinterest pagina. Of nodig ons een keer uit voor een workshop of training.

Reageren is niet mogelijk.