Wat is Mindfulness

Wat is Mindfulness

Mindfulness (met aandacht) is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: Mindlesness (zonder aandacht).  Het leven op de automatische piloot. Tijdens het eten koken, auto rijden, op het werk en in een vergadering – functioneer je vaak op je automatische piloot. Terwijl je bezig bent ben je in gedachten bij iets anders, het gesprek van gisteren, een verslag wat af moet of de afspraak van morgen.

Vaak is dit goed, je kunt dan snel handelen en reageren. Toch zijn er ook situaties waarin je minder automatisch zou willen reageren, bewust.

think different
“een frisse kijk op bestaande situatie”

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.  Dus als je een andere uitkomst wilt zoals;  minder stress,  meer positiviteit,  werkplezier, energie, een gemotiveerd team, rust  of betere bedrijfsresultaten, dan is het prettig om op een andere manier te kunnen reageren.  Dit kun je leren door met meer aandacht waar te nemen, bewust, zonder (voor) oordeel en zonder direct te reageren.  Je traint jezelf opmerkzamer te zijn, in het huidige moment, bewuster signalen waar te nemen en tijd te nemen voordat je reageert.

Met mindfulness train je je  “aandachtspier”. Het is  mentale fitness voor je brein! Kijk hier voor meer informatie over de werking van het brein en de invloed van mindfulness hier op.

Veel bedrijven en organisaties investeren in een Mindfulness training voor medewerkers.  Grote  bedrijven zoals ING,  KLM, Rabobank, Google en Apple investeren al langere tijd mindfulness training voor hun personeel. In de opleiding van Amerikaanse mariniers is mindfulness ingezet om tot een grotere verwerkingscapaciteit van de hersenen te komen en verstandiger te besluiten onder hoge druk.

 Navy Seals, werken onder hoge druk

Onze aanpak  is nuchter, praktisch,  in verbinding en met aandacht zodat de training je helpt om bewuster te werken en te leven.

De resultaten van mindfulness training kunnen zijn:

  • rust, ruimte  en ontspanning
  • vitaliteit, veerkracht en energie
  • genieten van het nu en kleine dingen
  • een nieuwe manier van omgaan met verandering, stress of pijn
  • meer aandacht, focus en het zien van nieuwe mogelijkheden
  • zelf  regie nemen over  plezier in je werk en leven
  • beter bij je gevoel kunnen komen
  • betere samenwerking in teams, minder verzuim
  • doorbreken oude patronen

Voor wie is de training geschikt

Well-Bee, voor groei en duurzame inzetbaarheid

Voor iedereen die bewuster wil werken en leven vanuit innerlijke kracht.

Voor bedrijven en organisaties die mindfulness willen inzetten voor persoonlijke ontwikkeling,  duurzame inzetbaarheid, reorganisatie, leiderschap, versterking van communicatie of voor reductie van  het ziekteverzuim. De training wordt vaak ingezet om de aandacht, focus, performance en creativiteit te versterken.

Meer informatie?

Meer informatie over mindfulness vind je op http://aandachttraining.info. Heb je nog vragen bel gerust en vraag naar Masja Bijman 06-18569305.

Well-Bee geeft de training mindfulness MBSR, Mindful-Werken,  mindfulness voor HR en coaches, Mindful-Leiderschap, Mindful-werken in de zorg en  mindfulness sterke punten. Vaak zet Well-Bee de training in, in combinatie met coaching.
De standaard training mindfulness bij Well-Bee is 8 weken en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur plus een verdiepende bijeenkomst en een terugkombijeenkomst (10 x) . De training voor organisaties wordt vaak aangepast op maat.

De groep bestaat uit 4 tot 8 deelnemers en bij incompany trainingen kan dit variëren van 10 tot 15 deelnemers.

De kracht van de training is dat je dagelijks werkt aan Mindfulness wat zorgt voor duurzame verandering in je werk en leven.